מסגרות מדיה: כתב עת ישראלי לתקשורת

Media Frames: Israeli Journal of Communication

מסגרות מדיה הוא כתב העת של האגודה הישראלית לתקשורת. האגודה הישראלית לתקשורת נוסדה ב-1996. מסגרות מדיה הוא כתב העת אקדמי שפיט של האגודה שנוסד בשנת 2007. כתב העת מפרסם דרך קבע, לפחות פעם בשנה, מאמרים מקוריים בעברית בכפוף להערכת עמיתים אנונימית (double-blind peer review). מסגרות מדיה נכלל ברשימת כתבי העת המוכרים ע”י ות”ת והוא בעל מספר ISSN. כתב העת מפרסם בראש ובראשונה מאמרים מקוריים בעברית העוסקים בחקר התקשורת בכלל ובחקר התקשורת הישראלית בפרט. לצד המאמרים כתב העת מפרסם גם מסות, מסות אודיו־חזותיות (מצולמות, מאוירות, וידאוגרפיות, משולבות קול), דו”חות מחקר, דיונים אקדמיים וסקירות ספרים בתחום התקשורת.

בימים אלו מסגרות מדיה יוצא לאור בשיתוף פעולה עם המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר.

העורך המייסד של כתב העת הוא פרופ’ מוטי נייגר; מגיליון 2 עד גיליון 8 ערך את כתב העת פרופ’ עקיבא כהן; מגיליון 9 עד 14 ערך פרופ’ גבי וימן; מגיליון 15 עד 20 פרופ’ הלל נוסק.

מגיליון 21 עורך כתב העת הוא ד”ר יובל גוז’נסקי, מהמחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר.

פניות, הצעות ורעיונות יש לשלוח לעורך הנוכחי, לכתובת הדוא”ל: yuvalg@mail.sapir.ac.il

עורכת מדור סקירות ספרים: ד”ר סיגל ברק-ברנדס, אוניברסיטת תל אביב: barakbr@tauex.tau.ac.il

כתובת הדוא”ל של האגודה הישראלית לתקשורת: mail.isca@gmail.com

עריכת לשון: חבצלת שפירא, havashap@gmail.com
תרגום לערבית: עלאא שלבייה.
סדר ועימוד: עינת פרלמן רוגל

ד”ר חן סבג בן-פורת
יו”ר פורום צעירים: יצחק משיח

ראשי האגודה בעבר

פרופ’ דן כספי ז”ל (1996-1999)
פרופ’ הלל נוסק (1999-2003)
פרופ’ יחיאל לימור (2003-2006)
פרופ’ מוטי נייגר (2006-2009)
פרופ’ נעם למלשטרייך-לטר (2009-2012)
פרופ’ חוה תדהר (2012-2015)
פרופ’ איתן גלבוע (2015-2018)
פרופ’ חיים נוי (2021-2018)

مسچروت ميديا (أُطُر إعلاميّة): مجلّه إِسرائيليّة للإِعلام

مسچروت ميديا (أُطُر إعلاميّة) هي مجلّه الرابطة الإسرائيليّة للإعلام. مجلّه أكاديميّة مُحَكَّمة، ومُدْرَجة في قائمة المجلّات المُعتَرف بها من قِبَل لجنة التخطيط والميزانيّة. تَنْشُر المجلّة بالدّرجة الأولى مقالات أصليّة باللغة العبريّة التي تتناول البحث الاِعلامي بشكلٍ عام، والبحث الاِعلامي الإسرائيليّ بشكلٍ خاصّ. إلى جانب المقالات، يتمّ نشر تقارير أبحاث ومناقشات أكاديميّة، مُراجَعات ونقد لكتب في مجال الإعلام.

تعمل المجلّة على اِجراء مناقشات أكاديميّة علنيّة في مجالات متنوّعة، لصالح مجتمع الأبحاث والتدريس في مجال الإعلام في إسرائيل. تسعى المجلّة إلى نشر عددَيْن من المجلّة في السّنة، ومن ضمنها أعداد تتناول موضوعًا خاصًّا ثمرة مُبادرة هيئة التحرير بالتعاون مع محرّر/ة شريك/ة.

في هذه الأيّام سَتَصْدُر مجلّة أُطُر إعلاميّة بالتعاون مع قسم الإعلام في الكلّيّة الأكاديميّة “سبير”.

المحرِّر المؤسِّس للمجلّة هو بروفيسور موطي نايجر. من العدد 2 لغاية العدد 8 حرّر المجلّة

بروفيسور عكيبا كوهين؛ من العدد 9 لغاية العدد 14 حرّر المجلّة البروفيسور جابي وايمن؛ ومن العدد 15 لغاية العدد 20 حرّر المجلّة البروفيسور هيلل نوسيك. ومن العدد 21 مُحرِّر المجلّة هو الدكتور يوفال غوجانسكي من قسم الإعلام في كليّة “سبير”.

يجب إرسال جميع التوجُّهات، المقالات المُقترَحة، نقد الكتب، تقارير البحث وغيرها، إلى المُحرِّر الحاليّ إلى البريد الإلكترونيّ: yuvalg@mail.sapir.ac.il

الترجمة إلى اللغة العربيّة في الموقع تمّت بتبرعٍ من عائلة أبو كشك، عن روح المربي الأستاذ جميل أبو كشك رحمه الله.

התרגומים לערבית באתר נתרמו על ידי משפחת אבו קשק, לזכרו של המורה ג׳מיל אבו קשק.